Детски говор,  малки ръчички, които нетърпеливо търсят четки и боички,

...
Детски говор,  малки ръчички, които нетърпеливо търсят четки и боички,
Коментари Харесай

Коледни джуджета с ателие в Пловдив

Детски диалект,  дребни ръчички, които нетърпеливо търсят четки и боички, възклицания от екстаз и наслада, специфична омайност и аромат на елхови клончета. Сякаш си в онази приказна територия - работилницата на джудетата на Дядо Коледа. И напълно не на смешка можеш да повярваш в приказката.

Естествено, вълшебното детско ателие е в... Частна монтесори детска градина " Вълшебство “ !

Възпитаниците на градината и тази година се превъплъщават в коледни джуджета, с цел да изработят играчки, които ще красят елхите на Дома за остарели хора " Св. Василий Великий “ и Комплекса за социално-здравни услуги " Света Петка “ в гр.Пловдив. С доста старание  и доста неспокойствие рисуват красиви картини, с цел да украсят стаите на дечицата от комплекса. А на собствен ред те също ще изработят собствен добротворчески адрес  към другарчетата си. Изделията са още по-ценни и поради обстоятелството, че дизайнът им е персонален избор на всяко дете.

Цялостният развой се прави в духа на Монтесори, описват от градината. Всяко дете единствено избира цветовете, единствено оцветява, комбинира, декорира и резултатите са налице – коледни топки, отрупани с панделки; снежинки, съединени от сладоледени клечки и още, и още... А родителите са постоянно подготвени да оказват помощ. Когато работата завърши, дружно със своите дечица и техните учители ще отнесат на своите другари кошници цялостни с дарове. В навечерието на светлия празник в Дома за възрастни хора ще дойде още една кошница, изпълнена с лакомства, приготвени от деца и учители на правилото " Помогни ми да се оправя самичък “.

Изненадите обаче не престават. Момичетата и момчетата от " Вълшебство “ ще запишат коледното си празненство и ще го изпратят като специфичен привет за бабите и дядовците от Дома за възрастни хора. Така, преодолявайки рестриктивните мерки, наложени поради пандемията, малчуганите ще съумеят да стоплят празника на старците със своето " наличие “.

Но коледните добрини не свършват и тук. Децата от частната детска градина ще възобновят украсите за елха на възрастен мъж, който живее наоколо до градината, както и на още една самотна жена.

От образователното заведение допълват, че възпитаниците им постоянно вземат участие в благотворителни инициативи - последното е тазгодишната акция " Жълти стотинки “ в помощ на неонатологичното поделение на МБАЛ " Шумен “, което се нуждае от нов респиратор за бебенца.

Децата от " Вълшебство “ вземат участие, и освен, а и основават една съвременна приказка- само че още веднъж за Рождество, за силата на обичта и за хората с положителни сърца.

Повече за интензивностите и събитията в ЧДГ " Вълшебство “ вижте на уеб страницата на градината montessoricenter.eu.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР